Laat je stem horen! Wat vind jij? Moet Leiden nog verder volgebouwd worden of vind jij ook dat het slimmer kan? Laat je stem horen! Deel hier je plannen en foto’s van een mooi groen en leefbaar Leiden. Laat zien hoe mooi en groen Leiden kan zijn.

Laat je mening horen! Wat vind jij van hoogbouw in Leiden?

 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
23 berichten.
Joris Buitenweg Joris Buitenweg schreef op 13 maart 2018 om 11:40:
Nog een kleine aanvulling van mij op het hieronderstaande bericht. In de Kopermolen horen natuurlijk ook de fijne kaaswinkel, de bakker, de bloemist en misschien nog een paar winkels thuis. En de Etos en het Kruidvat zijn ook belangrijk.
Joris Buitenweg Joris Buitenweg schreef op 13 maart 2018 om 10:47:
Tegen hoogbouw in Leiden en in de Merenwijk! Een hele goed zaak, CDA! Wat een megalomaan en krankzinnig plan om zo’n hoge flat van dertig verdiepingen te willen bouwen op een groene postzegel in de dichtbevolkte Merenwijk. In de Merenwijk wonen circa 15.000 inwoners, bijna 12% van het aantal inwoners in Leiden. Na Den Haag is Leiden met circa 5646 inwoners per vierkante kilometer de dichtstbevolkte gemeente van Nederland (CBS Regionale kerncijfers Nederland). En wie gelooft er nog in de verhalen van de eigenaar van het winkelcentrum De Kopermolen, Van der Vorm Vastgoed? Het winkelcentrum De Kopermolen is qua infrastructuur (ligging, beperkt aantal parkeerplaatsen, de markt op vrijdag) alleen geschikt voor winkels zoals Albert Heijn, de Digros en Primera. Ook de openbare voorzieningen horen in De Kopermolen thuis, zoals het gezondheidscentrum, de apotheek en de bibliotheek. Gemeente, ga voor klein en fijn! Richt u op een klein winkelcentrum met de essentiële winkels en voorzieningen en neem voor ideeën eens een kijkje bij onze buurgemeente Oegstgeest met circa 23.000 inwoners en 3246 inwoners per vierkante kilometer. Zij hebben een mooi winkelcentrum gebouwd aan de Lange Voort. Waarom kan zo’n mooi winkelcentrum daar wel worden gerealiseerd zonder de eis voor een belachelijke woontoren van dertig verdiepingen en 100 meter hoog?
Bas Rigina Bas Rigina schreef op 12 maart 2018 om 12:09:
Goede actie! eindelijk eens een ander geluid dan alleen maar bouwen bouwen bouwen.
Dirk Dirk schreef op 11 maart 2018 om 18:05:
In de regiogemeenten zie k weinig gbeuren! Ons Leiden hoeft niet vol beton. Goedzo cda
Anne Anne schreef op 11 maart 2018 om 09:18:
Prima actie. Staan voor groen!
Davy Davy schreef op 10 maart 2018 om 09:13:
We moeten wel kijken voor genoeg woningen. Ik sta al jaren op de wachtlijst. Dat schiet niet op!
D.N. D.N. schreef op 9 maart 2018 om 13:48:
En de projectontwikkelaars denken niet na over wat er op straat met de wind gebeurt. Bv. Lumc terrein. Bij windkracht 5 krijg je allerlei wervelwinden en wordt je alle kanten op gegooid. Ook het stationsplein is een windhoek en wordt ook daar weer erger door hoogbouw. Stoppen ermee!
LeidenZuidWest LeidenZuidWest schreef op 9 maart 2018 om 12:51:
Ook niet bouwen op de Rooseveltstraat, moet bedrijventerrein blijven
Frederik Bedum Frederik Bedum schreef op 8 maart 2018 om 20:20:
Laudy wil alleen maar meer meer meer en hoger en hoger. Stop daarmee. Er zijn meer oplossingen dan alleen bouwen voor het woningprobleem.
Maria. Maria. schreef op 8 maart 2018 om 16:59:
Waarom midden in de wijk?Bouw aan de rand of op groenoord terrein? Vreselijk dat het fietspad ontsloten wordt. Onder het mom van het winkelcentrum opknappen Laat me niet lachen Eerst laat vorm vast het centrum verloederen en de goede winkels zijn weg. Mensen gaan alleen boodschappen doen Winkelen doen ze on line of de Winkelhof of het centrum.CDA help ons
Aagje Dinters Aagje Dinters schreef op 8 maart 2018 om 12:43:
Stop met bouwen. Goed zo cda
Frits - Merenwijk Frits - Merenwijk schreef op 8 maart 2018 om 10:16:
Nu kunnen we nog genieten van onze wijk. Straks met een toren niet meer. Dan willen mensen niet eens meer in de wijk wonen.
Ton Renniers Ton Renniers schreef op 8 maart 2018 om 09:36:
Oneens met de stelling. In ons land is openbare ruimte beperkt. We zijn geen Spanje of Frankrijk. We moeten wel de hoogte in willen we in de toekomst nog groen overhouden. Je moet alleen wel kiezen voor verantwoorde, mooie en vooral multifunctionele bouw en niet van die saaie blokken als uit de jaren 60 en 70. Hetzelfde geldt overigens ook voor bedrijventerreinen. Niet alles hoeft enkellaarsjes te zijn.
Leidenaar Leidenaar schreef op 8 maart 2018 om 09:32:
Bouwen oke, maar niet zo veel. Bizar dat we als stad zo veel torens/flat accepteren!
Dennis Schipper Dennis Schipper schreef op 8 maart 2018 om 07:40:
Ook in ZuidWest zijn er plannen voor hoogbouw. Gigantisch zelfs, slaat nergens op. Woningbouw lijkt me goed maar kijk eens naar wat kleinere appartementenblokken.
Elsa Fadalti Elsa Fadalti schreef op 7 maart 2018 om 22:22:
Dat kleine stukje groen in de Merenwijk, mooi gelegen aan de rand van de kinderboerderij. Waarop mensen hun hond laten rennen. Waar prachtige bomen en struiken staan. Waarop de ooievaars lopen en waarboven de vogels vliegen. Waarop de kinderen voetballen. Waarop jaarlijks klassen met schoolkinderen een spelletjesdag houden,  zal in het slechtste scenario moeten verdwijnen en plaats maken voor een paar verschrikkelijke woontorens. Wat een belachelijk idee!
Burgerpanel Leiden Centraal Park Burgerpanel Leiden Centraal Park schreef op 7 maart 2018 om 20:31:
Leiden volbouwen = Leiden op slot zetten. Ook niet bij Leiden Centraal. Daar leggen we vrijdag 16.30 voor de lijsttrekkers de groene loper uit en bieden we de Burgervisie op het Stationsgebied aan. Leiden Centraal Park = het groene knooppunt tussen BioSciencePark en Singelpark.
Lilian-Merenwijk Lilian-Merenwijk schreef op 7 maart 2018 om 19:17:
Beste mensen, zie www.merenwijk.info en geef ook hier uw mening. Hoe meer reacties hoe meer invloed. Dat hopen we ten minste.
Lilian-Merenwijk Lilian-Merenwijk schreef op 7 maart 2018 om 19:17:
Beste mensen, zie www.merenwijk.info en geef ook hier uw mening. Hoe meer reacties hoe meer invloed. Dat hopen we ten minste.
Eliza Daelebout Eliza Daelebout schreef op 7 maart 2018 om 17:47:
Er moeten woningen bij, maar we willen ook dat de wijk groen blijf voor de kinderen. Waarom wordt er niet gekeken naar de hele provincie voor nieuwe huizen? Er is al zo weinig groen in Leiden...

 


Upload uw foto!

  • Only picture files are allowed
  • Maximum upload file size limit: 64 MB

 


Foto’s van onze bezoekers: